ساعت: ۱۰:۵۳ منتشر شده در مورخ: ۱۳۹۵/۰۱/۲۳ شناسه خبر: 15676

با توجه به محدود بودن این گیاه در کشورهای اروپایی و سردسیری به نظر می رسد می توان از این نعمت خدادادی که به صورت خودرو و بدون هیچ هزینه ای در اختیار ما قرار دارد، استفاده و با تغییراتی آن را به محصولی قابل صدور به کشورهای دیگر تبدیل کرد.

به گزارش”اقطاع“، ” سمسیل” نام گیاهی شور در شهرهای جنوبی کشور از جمله ارزوئیه بوده که در شوره زارها به وفور یافت می شود. در اصلاح بومیان جنوب به آن ،  سیاه شور مصری و هدره نیز گفته می شود.

IMG_2380

این گیاه خودرو ، دارای ویتامین B,C و در هضم غذا نیز موثر است.مزه این گیاه تقریبا شور است ، البته مردم  از جمله بومیان  ارزوئیه آن را  به همراه ماست و سایر غذا ها به عنوان یک سبزی خوشمزه مصرف می کنند.

IMG_20160410_124437

در نوشته ای آمده بود” … یادم می آید در زمان دانشجویی وقتی برای درس اکولوژی به اردوی علمی رفته بودیم گیاه هِدرَه(سمسیل) را دیدیم. استاد ما اهل جنوب نبود. وقتی علف شور را دید گفت این گیاه بهترین هدیه خداوند به اهالی جنوب است. چون به علت نمکی که دارد باعث جایگزین شدن املاحی که توسط تعرق در فصول گرم از بین می رود می شود و همچنین خوردن آن باعث می شود گرما در تابستان قابل  تحمل تر باشد و به تشنگی کمتری دچار شویم…”

IMG_2375

جالب است بدانید سمسیل در استرالیا هم رویش دارد و چون از فرسایش خاک آن منطقه جلوگیری می کند، گیاهی حفاظت شده است.  استرالیایی ها آن را بومی خودشان می دانند، از آن غذا می پزند و خیلی هم غذای گرانی است همچنین کنسرو شده و از استرالیا به فرانسه صادر می شود تا در رستوران های چند ستاره آن کشور مورد استفاده قرار گیرد.

 

IMG_2384

از آنجا که، زیاده روی در مصرف هر ماده ی غذایی صحیح نمی باشد و همچنین گیاهان یکی از مهم‌ترین منبع انتقال املاح، مواد معدنی و عناصر از خاک و محیط طبیعی به موجودات هستند لذا در مصرف این سبزی خوشمزه باید احتیاط کرد. چرا که  مصرف زیاد آن ممکن است موجب مسمومیت شود و عوارضی را به دنبال داشته باشد.

IMG_20160410_124432

IMG_2391

IMG_20160410_130221

IMG_2378

با توجه به محدود بودن این گیاه در کشورهای اروپایی و سردسیری به نظر می رسد می توان از این نعمت خدادادی که  به صورت خودرو و بدون هیچ هزینه ای  در اختیار ما قرار دارد، استفاده و  با تغییراتی آن را به محصولی قابل صدور به کشورهای دیگر تبدیل کرد.

گفتنی است که این سبزی شور  هم اکنون در این شهرستان به وفور یافت می شود و علاوه بر کشور ایران   در  بیابان­‌ها و خاک‌های شور کشورهای عربستان، پاکستان، عراق، اردن، فلسطین و شمال آفریقا  نیز یافت می شود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه:
نظرات
  1. ابوالفضل شجاع کار گفت:

    گیاه “کاکل” به عنوان یک نوع سبزی در سبد غذایی خانواده‌های بوشهری قرار می‌گیرد و با توجه به اینکه بارندگی‌های خوبی را در استان بوشهر شاهد بوده‌ایم، شاهد رویش این گیاه به صورت خودرو در شوره‌زارهای بوشهر خواهیم بود.
    گیاه کاکل از گیاهان خوشمزه‌ای است که طرفداران خیلی زیادی در استان بوشهر و دیگر استان‌های جنوبی استان بوشهر دارد و در زمان رویش این گیاه بسیاری از مردم در پی به دست آوردن آن هستند.

    استان بوشهر شوره‌زارهای بسیار زیادی دارد که در زمان رویش گیاه کامل، مردم نقاط مختلف استان به این شوره‌زارها می‌روند تا بتوانند کاکل برای خود تهیه کنند.

    البته در سال‌های اخیر این گیاه در برخی از مزارع استان بوشهر نیز کاشت می‌شود و برای مصرف مردم وارد بازار شده است و افرادی که نمی‌توانند به شوره‌زارها بروند، این گیاه را از بازار تهیه می‌کنند.

    رویش خودور گیاه “کاکل” پس از اولین بارش باران پاییزی

    متخصص علوم گیاهی‌ گفت: گیاه کاکل، گیاه شورمزه‌ای است که پس از اولین بارش باران پاییزی به صورت خودرو در شوره‌زارهای استان بوشهر و مناطق جنوبی کشور رشد می‌کند که سرشار از ید، سدیم، پتاسیم و فیبر و دارای طبع سرد است.
    مهدی دولتخواه اضافه کرد: رویشگاه این گیاه که از خانواده تاج‌خروسیان (Amaranthacaee) است از شرق دریای مدیترانه و از لیبی تا شبه‌جزیره عربستان و جنوب ایران تا شاخ آفریقا می‌باشد.

    مصرف کاکل به‌جای نمک همراه با غذا/ افزایش ضریب هوشی کودکان

    محمدمهدی محمدی باغملایی متخصص تغذیه نیز در ارتباط با فواید و خواص این گیاه اظهار داشت: مصرف به اندازه گیاه کاکُل با داشتن یُد، پتاسیم و فیبر بالا توصیه می‌شود.

    وی اضافه کرد: گیاه کاکُل سرشار از سدیم و پتاسیم است که سدیم موجود شورمزه بودن این گیاه را بوجود می‌آورد و پتاسیم از افزایش فشارخون تا حد زیادی جلوگیری می‌کند.

    این متخصص تغذیه افزود: هر فرد مبتلا به فشارخون بالا می‌تواند در هر وعده از ۲ تا ۳ گرم نمک استفاده کند که بهتر است نمک‌ از وعده‌های غذایی حذف شود و به جای آن سی گرم گیاه کاکل با غذا مصرف گردد که طعم شوری غذا حفظ شده و موجب افزایش فشارخون نشود.
    وی در مورد افراد سالم نیز گفت: افرادی که به فشارخون بالا مبتلا نیستند می‌توانند در هر وعده به میزان ۶۰ گرم از این گیاه به همراه غذا استفاده کنند.

    کاکل جایگزین مناسبی برای ماهی و میگو

    محمدی باغملایی خاطرنشان کرد: گیاه کاکل سرشار از ید است که در کودکان بهره هوشی را بالا می‌برد و در میانسالان روند زوال مغز را کاهش می‌دهد.
    این متخصص تغذیه افزود: ید به میزان بالا در فرآورده‌های دریایی یافت می‌شود و این گیاه نیز منبع غنی از این ماده می‌باشد که برای خانواده‌های کم‌درآمد می‌تواند تا حدودی جایگزین مناسبی برای ماهی و میگو در سبد غذایی خانوار باشد.

    محمدی باغملایی تصریح کرد: مصرف به اندازه گیاه کاکل با نظر کارشناسان می‌تواند در درمان گواتر، تنظیم فشارخون و تنظیم میزان آب بدن مؤثر باشد.

  2. ابوالفضل شجاع کار گفت:

    گیاه “کاکل” به عنوان یک نوع سبزی در سبد غذایی خانواده‌های بوشهری قرار می‌گیرد و با توجه به اینکه بارندگی‌های خوبی را در استان بوشهر شاهد بوده‌ایم، شاهد رویش این گیاه به صورت خودرو در شوره‌زارهای بوشهر خواهیم بود.
    گیاه کاکل از گیاهان خوشمزه‌ای است که طرفداران خیلی زیادی در استان بوشهر و دیگر استان‌های جنوبی استان بوشهر دارد و در زمان رویش این گیاه بسیاری از مردم در پی به دست آوردن آن هستند.

    استان بوشهر شوره‌زارهای بسیار زیادی دارد که در زمان رویش گیاه کامل، مردم نقاط مختلف استان به این شوره‌زارها می‌روند تا بتوانند کاکل برای خود تهیه کنند.

    البته در سال‌های اخیر این گیاه در برخی از مزارع استان بوشهر نیز کاشت می‌شود و برای مصرف مردم وارد بازار شده است و افرادی که نمی‌توانند به شوره‌زارها بروند، این گیاه را از بازار تهیه می‌کنند.

    رویش خودور گیاه “کاکل” پس از اولین بارش باران پاییزی

    متخصص علوم گیاهی‌ گفت: گیاه کاکل، گیاه شورمزه‌ای است که پس از اولین بارش باران پاییزی به صورت خودرو در شوره‌زارهای استان بوشهر و مناطق جنوبی کشور رشد می‌کند که سرشار از ید، سدیم، پتاسیم و فیبر و دارای طبع سرد است.

    مهدی دولتخواه اضافه کرد: رویشگاه این گیاه که از خانواده تاج‌خروسیان (Amaranthacaee) است از شرق دریای مدیترانه و از لیبی تا شبه‌جزیره عربستان و جنوب ایران تا شاخ آفریقا می‌باشد.

    مصرف کاکل به‌جای نمک همراه با غذا/ افزایش ضریب هوشی کودکان

    محمدمهدی محمدی باغملایی متخصص تغذیه نیز در ارتباط با فواید و خواص این گیاه اظهار داشت: مصرف به اندازه گیاه کاکُل با داشتن یُد، پتاسیم و فیبر بالا توصیه می‌شود.

    وی اضافه کرد: گیاه کاکُل سرشار از سدیم و پتاسیم است که سدیم موجود شورمزه بودن این گیاه را بوجود می‌آورد و پتاسیم از افزایش فشارخون تا حد زیادی جلوگیری می‌کند.

    این متخصص تغذیه افزود: هر فرد مبتلا به فشارخون بالا می‌تواند در هر وعده از ۲ تا ۳ گرم نمک استفاده کند که بهتر است نمک‌ از وعده‌های غذایی حذف شود و به جای آن سی گرم گیاه کاکل با غذا مصرف گردد که طعم شوری غذا حفظ شده و موجب افزایش فشارخون نشود.

    وی در مورد افراد سالم نیز گفت: افرادی که به فشارخون بالا مبتلا نیستند می‌توانند در هر وعده به میزان ۶۰ گرم از این گیاه به همراه غذا استفاده کنند.

    کاکل جایگزین مناسبی برای ماهی و میگو

    محمدی باغملایی خاطرنشان کرد: گیاه کاکل سرشار از ید است که در کودکان بهره هوشی را بالا می‌برد و در میانسالان روند زوال مغز را کاهش می‌دهد.

    این متخصص تغذیه افزود: ید به میزان بالا در فرآورده‌های دریایی یافت می‌شود و این گیاه نیز منبع غنی از این ماده می‌باشد که برای خانواده‌های کم‌درآمد می‌تواند تا حدودی جایگزین مناسبی برای ماهی و میگو در سبد غذایی خانوار باشد.
    محمدی باغملایی تصریح کرد: مصرف به اندازه گیاه کاکل با نظر کارشناسان می‌تواند در درمان گواتر، تنظیم فشارخون و تنظیم میزان آب بدن مؤثر باشد.